Pierogi z kapustą pieczarkami i mięsem
Składniki:
1 kg mąki
3 łyżki oleju
2 szklanki ciepłej wody
1 łyżeczka soli
Farsz
1/2 kg mięsa gotowanego
1/2 kg kapusty kiszonej
30 dkg pieczarek
1 cebula
sól pieprz czosnek
Wykonanie
mąka sól olej ciepłą wodę dajemy do miski mieszamy
wyrabiamy luźne ciasto
Farsz
kapustę kiszona gotujemy do miękkości
pieczarki kroimy i podsmażamy z cebulą
mięso mielimy z pieczarkami i kapustą
doprawiamy solą pieprzem czosnkiem
mięso mielimy z pieczarkami i kapustą
doprawiamy solą pieprzem czosnkiem
farsz mieszamy
ciasto wałkujemy wycinamy szklanką krążki
ciasto wałkujemy wycinamy szklanką krążki
nakładamy farsz zlepiamy
robimy pierożki ręcznie lub przez maszynkę
gotujemy w osolonej wodzie 3 minuty po wypłynięciu
robimy pierożki ręcznie lub przez maszynkę
gotujemy w osolonej wodzie 3 minuty po wypłynięciu