Mój kanał na YouTube

Translate

Pierogi z kapustą pieczarkami i mięsem

Pierogi z kapustą pieczarkami i mięsem
Pierogi z kapustą pieczarkami i mięsem

Składniki:
1 kg mąki
3 łyżki oleju
2 szklanki ciepłej wody
1 łyżeczka soli

Farsz
1/2 kg mięsa gotowanego
1/2 kg kapusty kiszonej
30 dkg pieczarek
1 cebula
sól pieprz czosnek

Wykonanie
mąka sól olej ciepłą wodę dajemy do miski mieszamy
wyrabiamy luźne ciasto

Farsz
kapustę kiszona gotujemy do miękkości 
pieczarki kroimy i podsmażamy z cebulą
mięso mielimy z pieczarkami i kapustą
doprawiamy solą pieprzem czosnkiem 
farsz mieszamy
ciasto wałkujemy wycinamy szklanką krążki 
nakładamy farsz zlepiamy
robimy pierożki ręcznie lub przez maszynkę
gotujemy w osolonej wodzie 3 minuty po wypłynięciu