Ciasto kruche z budyniem i kokosem
Składniki:
1.5 szklanki mąki
4 żółtka
4 łyżki cukru
10 dkg masła
szczypta soli
Budyń
1 litr mleka
3 budynie
3/4 szklanka cukru
Kokos
20 dkg kokosu
4 białka
1/2 kostki masła
1/2 szklanki cukru
Wykonanie:
mąkę mieszamy z masłem żółtkami cukrem wyrabiamy
ciasto dajemy do lodówki na 30 minut
Budyń
budynie gotujemy na mleku dodajemy cukier mieszamy
Kokos
kokos smażymy na maśle mieszamy studzimy
białka ubijamy z cukrem łączymy z kokosem
ciasto wałkujemy dajemy na blaszkę 18 x 25 cm
wyłożoną papierem do pieczenia
na ciasto dajemy budyń na budyń masę kokosową
pieczemy 50 minut w 170 stopni