Domowy makaron łazanki
Składniki:
2 szklanki mąki
2 jajka
1/3 szklanki wody
sól
Wykonanie:
przesianą mąkę łączymy z jajkami wodą solą wyrabiamy ciasto
wałkujemy lekko suszymy posypujemy mąką zwijamy w rulon
kroimy w 1/2 cm paski w poprzek odwracamy i znów kroimy 1/2 cm kwadraciki
łazanki posypujemy mąką gotujemy w dużej ilości osolonej wody
odcedzamy przelewamy zimną wodą
Składniki:
2 szklanki mąki
2 jajka
1/3 szklanki wody
sól
Wykonanie:
przesianą mąkę łączymy z jajkami wodą solą wyrabiamy ciasto
wałkujemy lekko suszymy posypujemy mąką zwijamy w rulon
kroimy w 1/2 cm paski w poprzek odwracamy i znów kroimy 1/2 cm kwadraciki
łazanki posypujemy mąką gotujemy w dużej ilości osolonej wody
odcedzamy przelewamy zimną wodą