1 szklanka ryżu
15 dkg sera żółtego
1 jajko
1/2 kg pieczarek
15 dkg sera żółtego
1 jajko
1/2 kg pieczarek
sól pieprz
szczypiorek
tłuszcz do smażenia
bułka tarta
Wykonanie:
ryż gotujemy 15 minut w dużej ilości osolonej wodzie
tłuszcz do smażenia
bułka tarta
Wykonanie:
ryż gotujemy 15 minut w dużej ilości osolonej wodzie
tak jak makaron przelewamy zimną wodą na sitku
pieczarki ścieramy na tarce o drobnych oczkach
pieczarki ścieramy na tarce o drobnych oczkach
cebulę kroimy w kosteczkę podsmażamy z pieczarkami studzimy
dodajemy starty ser jajko sól ryż pieprz szczypiorek
masę ryżową dokładnie wyrabiamy
dodajemy starty ser jajko sól ryż pieprz szczypiorek
masę ryżową dokładnie wyrabiamy
formujemy kotleciki obtaczamy w bułce tartej
smażymy na rozgrzanym tłuszczu obu stron