Krokiety warzywne
Składniki:
1 szklanka mleka
1 szklanka wody
2 szklanki mąki
2 jajka
sól
4 łyżki oleju
Farsz:
1 puszka kukurydzy
1 papryka czerwona
15 dkg sera żółtego
kawałek por białej części
20 dkg pieczarek
15 dkg szynki
Składniki:
1 szklanka mleka
1 szklanka wody
2 szklanki mąki
2 jajka
sól
4 łyżki oleju
Farsz:
1 puszka kukurydzy
1 papryka czerwona
15 dkg sera żółtego
kawałek por białej części
20 dkg pieczarek
15 dkg szynki
2 łyżki masła
sól pieprz
łuszcz do smażenia
Wykonanie:
składniki ciasta naleśnikowego dajemy do miski
sól pieprz
łuszcz do smażenia
Wykonanie:
składniki ciasta naleśnikowego dajemy do miski
łączymy robotem zostawiamy na 30 minut
naleśniki smażymy na suchej patelni
Farsz:
pieczarki por kroimy w plasterki podsmażamy
odparowujemy nadmiar płynu studzimy
dodajemy pokrojoną paprykę starty ser pokrojoną szynkę odsączoną kukurydze
doprawiamy solą pieprzem
naleśniki smażymy na suchej patelni
Farsz:
pieczarki por kroimy w plasterki podsmażamy
odparowujemy nadmiar płynu studzimy
dodajemy pokrojoną paprykę starty ser pokrojoną szynkę odsączoną kukurydze
doprawiamy solą pieprzem
farsz mieszamy nakładamy na naleśniki zwijamy
smażymy na złoty kolor z obu stron