Składniki:
2 szklanki mąki
1 szklanka mleka
1 szklanka wody mineralnej
4 łyżki oleju
2 jajka
Farsz:
40 dkg mięsa gotowanego z rosołu
30 dkg kiszonej kapusty ugotowanej
1 cebula
sól pieprz kminek
Panierka
1 jajko
1/2 szklanki mleka
1/2 szklanki mąki
sól
bułka tarta
składniki panierki dokładnie mieszamy
Wykonanie:
mąkę wodę mleko jajka sól składniki ciasta mieszamy robotem
zostawiamy na 30 minut
naleśniki smażymy na suchej patelni
Farsz:
mięso mielimy z podsmażona cebulką
Farsz:
mięso mielimy z podsmażona cebulką
dodajemy pokrojoną kapustę
doprawiamy solą pieprzem kminkiem
doprawiamy solą pieprzem kminkiem
farsz dokładnie mieszamy
na naleśniki nakładamy farsz składamy
na naleśniki nakładamy farsz składamy
zanurzamy w masie obtaczamy w bułce tartej
smażymy na złoty kolor z obu stron
smażymy na złoty kolor z obu stron