Mój kanał na YouTube

Translate

Krokiety z mięsem i kapustą




Krokiety z mięsem i kapustą

Składniki:
2 szklanki mąki
1 szklanka mleka
1 szklanka wody mineralnej
4 łyżki oleju
2 jajka

Farsz:
40 dkg mięsa gotowanego z rosołu
30 dkg kiszonej kapusty ugotowanej
1 cebula
sól pieprz kminek

Panierka
1 jajko
1/2 szklanki mleka
1/2 szklanki mąki
sól
bułka tarta
składniki panierki dokładnie mieszamy

Wykonanie:
mąkę wodę mleko jajka sól składniki ciasta mieszamy robotem
zostawiamy na 30 minut 
naleśniki smażymy na suchej patelni

Farsz:
mięso mielimy z podsmażona cebulką 
dodajemy pokrojoną kapustę
doprawiamy solą pieprzem kminkiem 
farsz dokładnie mieszamy
na naleśniki nakładamy farsz składamy 
zanurzamy w masie obtaczamy w bułce tartej
smażymy na złoty kolor z obu stron