Pierogi ze szpinakiem
Składniki:
1/2 kg mąki pszennej
3 łyżki oleju
1 szklanka ciepłej wody
sól
Farsz:
1/2 kg świeżego szpinaku
2 łyżki masła
sól pieprz
2 ząbki czosnku
1/2 kg sera białego
Wykonanie:
mąkę łączymy z ciepłą wodą dajemy sól olej
wyrabiamy ciasto [musi być elastyczne]
Farsz
opłukany szpinak kroimy podsmażamy na maśle studzimy
dajemy ser całość miksujemy
doprawiamy solą pieprzem czosnkiem
farsz dokładnie mieszamy
ciasto wałkujemy wycinamy szklanką krążki
nakładamy farsz zlepiamy
gotujemy 3 minuty w osolonej wodzie po wypłynięciu
Składniki:
1/2 kg mąki pszennej
3 łyżki oleju
1 szklanka ciepłej wody
sól
Farsz:
1/2 kg świeżego szpinaku
2 łyżki masła
sól pieprz
2 ząbki czosnku
1/2 kg sera białego
Wykonanie:
mąkę łączymy z ciepłą wodą dajemy sól olej
wyrabiamy ciasto [musi być elastyczne]
Farsz
opłukany szpinak kroimy podsmażamy na maśle studzimy
dajemy ser całość miksujemy
doprawiamy solą pieprzem czosnkiem
farsz dokładnie mieszamy
ciasto wałkujemy wycinamy szklanką krążki
nakładamy farsz zlepiamy
gotujemy 3 minuty w osolonej wodzie po wypłynięciu