Mój kanał na YouTube

Translate

Uszka z mięsem i kapustą


Uszka z mięsem i kapustąUszka z mięsem i kapustą

Składniki:
3 szklanki mąki pszennej
1 łyżka oleju
szczypta soli
około 1 szklanki ciepłej wody

Farsz:
20 dkg mięsa ugotowanego
[ np z rosołu]
30 dkg ugotowanej kapusty kiszonej
1 cebula
sól pieprz
2 ząbki czosnku

Tłuszcz
10 dkg boczku
1 cebula

Wykonanie:
z mąki ciepłej wody soli i oleju wyrabiamy ciasto
zostawiamy na 20 minut pod przykryciem

Farsz:
mięso i kapustę mielimy z podsmażona cebulką
dodajemy sól pieprz zmiażdżony czosnek

ciasto rozwałkujemy kroimy  na kwadraciki na każdym
układamy kulkę farszu zlepiamy brzegi formujemy uszka
gotujemy w osolonej wodzie 3 minuty odcedzamy
podajemy polane tłuszczem
z podsmażony boczkiem z cebulą

Tłuszcz
boczek i cebulę kroimy w kosteczkę podsmażamy na złoty kolor