
Ryba w zalewie pomidorowej
Składniki:
80 dkg ryby
2 cebule czerwone
4 ogórki konserwowe
1 papryka czerwona
sól pieprz
1/2 szklanki mąki
tłuszcz do smażenia
Zalewa
2 szklanki wody
2 łyżki oleju
1/2 słoiczka koncentratu pomidorowego
sól pieprz
1 łyżka cukru
2 łyżki octu
2 liście laurowe
3 ziele angielskie
Wykonanie:
opłukaną rybę oprószamy solą pieprzem
obtaczamy w mące smażymy na oleju
Zalewa
gotujemy wodę dodajemy sól pieprz cukier ocet liście laurowe ziele angielskie
koncentrat pomidorowy ogórki paprykę cebulę
Zalewa
gotujemy wodę dodajemy sól pieprz cukier ocet liście laurowe ziele angielskie
koncentrat pomidorowy ogórki paprykę cebulę
całość gotujemy 5 minut
rybę podajemy z zalewą pomidorową
rybę podajemy z zalewą pomidorową