Składniki:
5 jajek
5 łyżek cukru
5 łyżek mąki pszennej
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Krem
1 litr soku zielonego
3 budynie
Masa
ciasteczka delicje
1/2 litra śmietany 30%
4 łyżki cukru pudru
3 łyżeczki żelatyny
Galaretka
2 galaretki zielone
galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia studzimy
Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę
Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę
dodajemy obie mąki przesiane z proszkiem
ciasto delikatnie mieszamy dajemy do formy 25 x 30 cm
wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy w 180 st około 25 minut
Krem
budynie mieszamy szklance soku
pieczemy w 180 st około 25 minut
Krem
budynie mieszamy szklance soku
pozostały sok gotujemy dolewamy rozmieszaną masę
budyń gotujemy 2 - 3 minuty mieszamy
budyń gotujemy 2 - 3 minuty mieszamy
ciepły wykładamy na biszkopt studzimy
Masa
żelatynę zalewamy 1/3 szklanki wrzącej wody
Masa
żelatynę zalewamy 1/3 szklanki wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia studzimy
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
łączymy z żelatyną mieszamy
masę wykładamy na zimny budyń
masę wykładamy na zimny budyń
układamy delicje zalewamy tężejącą galaretką
ciasto dajemy do lodówki na kilka godzin.
ciasto dajemy do lodówki na kilka godzin.