
Składniki:
6 jajek
5 łyżek mąki
3 łyżki kakao
6 łyżek cukru
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Krem
20 dkg chałwy
1/2 szklanki cukru pudru
1 budyń
1.5 szklanki mleka
2 łyżki alkoholu
1.5 kostki masła
10 dkg bez
Polewa
1 /2 czekolady
1 łyżka śmietanki
Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę
1 /2 czekolady
1 łyżka śmietanki
Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę
dodajemy mąkę przesianą z kakao i proszkiem
ciasto delikatnie mieszamy dajemy do formy 25 cm
wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy w 170 st około 40 minut
Masa
gotujemy budyń z cukrem według przepisu na opakowaniu
masło z cukrem ucieramy do białości
ciasto delikatnie mieszamy dajemy do formy 25 cm
wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy w 170 st około 40 minut
Masa
gotujemy budyń z cukrem według przepisu na opakowaniu
masło z cukrem ucieramy do białości
dodajemy pokruszoną chałwę po łyżce budyniu
dolewamy alkohol ucieramy na puszysty krem
masę mieszamy z bezami
biszkopt kroimy na pół wykładamy masę dajemy biszkopt
wierzch ciasta polewamy rozpuszczoną czekoladą
biszkopt kroimy na pół wykładamy masę dajemy biszkopt
wierzch ciasta polewamy rozpuszczoną czekoladą