Gołąbki z kurczakiem w kapuście pekińskiej
Składniki :
1 kapusta pekińska
2 filety z kurczaka
2 woreczki ryżu
2 szklanki wywaru
1 cebula
2 ząbki czosnek
sól pieprz majeranek
Wykonanie:
Ryż w woreczku gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu
Filety z kurczaka kroimy podsmażamy z cebulą i czosnkiem
podlewamy małą ilością wody dusimy 10 minut
doprawiamy solą pieprzem majerankiem
mięso mielimy łączymy z ryżem
farsz mieszamy
Kapustę obieramy z liści gotujemy 3 minuty w osolonej wodzie
farsz dajemy na liście zwijamy ściśle zwijamy
Kapustę obieramy z liści gotujemy 3 minuty w osolonej wodzie
farsz dajemy na liście zwijamy ściśle zwijamy
dajemy do rondla podlewamy wywarem
gotujemy 15 minut pod przykryciem
gotujemy 15 minut pod przykryciem
gołąbki podajemy z sosem pomidorowym przepis tutaj