
Składniki:
6 kawałków schabu
1 opakowanie ciasta francuskiego
sól pieprz tymianek
2 ząbki czosnku
1 jajko
tłuszcz do smażenia
Wykonanie:
opłukany schab osuszamy
oprószamy solą pieprzem zmiażdżony czosnkiem tymiankiem
kawałki schabu obsmażamy z każdej strony
ciasto francuskie odwijamy z papieru kroimy na 6 kawałków
brzeg ciasta smarujemy rozkłóconym jajkiem
na ciasto dajemy obsmażony schab zwijamy
na wierzch dajemy skośne paski
pieczemy w 200 st około 25 minut
Wykonanie:
opłukany schab osuszamy
oprószamy solą pieprzem zmiażdżony czosnkiem tymiankiem
kawałki schabu obsmażamy z każdej strony
ciasto francuskie odwijamy z papieru kroimy na 6 kawałków
brzeg ciasta smarujemy rozkłóconym jajkiem
na ciasto dajemy obsmażony schab zwijamy
na wierzch dajemy skośne paski
pieczemy w 200 st około 25 minut