Fasolka szparagowa z płatkami migdałowymi
Składniki:
60 dkg fasolki szparagowej mrożonej lub świeżej
sól cukier
Migdały
5 dkg płatków migdałowych
3 łyżki masła
migdały prażymy na suchej patelni na złoty kolor
dodajemy masło mieszamy
Wykonanie:
fasolę świeżą płuczemy kroimy na kawałki gotujemy 15 minut
w osolonej wodzie z cukrem odcedzamy posypujemy migdałami
fasolkę mrożoną gotujemy 5 minut w osolonej wodzie z szczyptą cukru
odcedzamy posypujemy migdałami
Składniki:
60 dkg fasolki szparagowej mrożonej lub świeżej
sól cukier
Migdały
5 dkg płatków migdałowych
3 łyżki masła
migdały prażymy na suchej patelni na złoty kolor
dodajemy masło mieszamy
Wykonanie:
fasolę świeżą płuczemy kroimy na kawałki gotujemy 15 minut
w osolonej wodzie z cukrem odcedzamy posypujemy migdałami
fasolkę mrożoną gotujemy 5 minut w osolonej wodzie z szczyptą cukru
odcedzamy posypujemy migdałami