Podudzia z kurczaka faszerowane
Składniki:
4 podudzia z kurczaka
20 dkg mięsa mielonego
1 ziemniak surowy
1/2 cebula
sól pieprz czosnek oregano
1 jajko
Wykonanie:
umyte podudzia z kurczaka osuszamy wycinamy kości
mięso mielone doprawiamy solą pieprzem oregano
dodajemy jajko podsmażoną cebulą czosnek startego ziemniaka
farsz dokładnie mieszamy napełniamy mięsem otwór po kości ściśle zwijamy
pieczemy w 200 st około 35 minut
Składniki:
4 podudzia z kurczaka
20 dkg mięsa mielonego
1 ziemniak surowy
1/2 cebula
sól pieprz czosnek oregano
1 jajko
Wykonanie:
umyte podudzia z kurczaka osuszamy wycinamy kości
mięso mielone doprawiamy solą pieprzem oregano
dodajemy jajko podsmażoną cebulą czosnek startego ziemniaka
farsz dokładnie mieszamy napełniamy mięsem otwór po kości ściśle zwijamy
pieczemy w 200 st około 35 minut