Szparagi z sosem z rzodkiewki
Składniki:
1/2 kg szparagów
kilka rzodkiewek
sól cukier
1/2 cytryny
1/2 szklanki śmietany kwaśnej
Składniki:
1/2 kg szparagów
kilka rzodkiewek
sól cukier
1/2 cytryny
1/2 szklanki śmietany kwaśnej
szczypiorek
Wykonanie:
opłukane i obrane szparagi gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem cukru soku z cytryny
związujemy sznureczkiem gotujemy 7 minut na stojąco
Sos
rzodkiewkę miksujemy ze śmietaną kilka rzodkiewek kroimy w kosteczkę
doprawiamy solą pieprzem sokiem z cytryny
szparagi polewamy sosem posypujemy rzodkiewką szczypiorkiem
Wykonanie:
opłukane i obrane szparagi gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem cukru soku z cytryny
związujemy sznureczkiem gotujemy 7 minut na stojąco
Sos
rzodkiewkę miksujemy ze śmietaną kilka rzodkiewek kroimy w kosteczkę
doprawiamy solą pieprzem sokiem z cytryny
szparagi polewamy sosem posypujemy rzodkiewką szczypiorkiem