Koper włoski zapiekany
Składniki :
2 duże bulwy kopru włoskiego
Sos
1/2 szklanki śmietany
10 dkg sera żółtego
2 łyżki masła
sól pieprz cukier
2 łyżki bułki tartej
Wykonanie :
opłukany koper przecinamy wzdłuż gotujemy 10 minut w osolonej wodzie
formę żaroodporną smarujemy masłem układamy bulwy kopru
Sos
śmietanę mieszamy z startym serem bułką tartą
doprawiamy solą pieprzem
koper zalewamy sosem zapiekamy 25 minut w 200 st
Składniki :
2 duże bulwy kopru włoskiego
Sos
1/2 szklanki śmietany
10 dkg sera żółtego
2 łyżki masła
sól pieprz cukier
2 łyżki bułki tartej
Wykonanie :
opłukany koper przecinamy wzdłuż gotujemy 10 minut w osolonej wodzie
formę żaroodporną smarujemy masłem układamy bulwy kopru
Sos
śmietanę mieszamy z startym serem bułką tartą
doprawiamy solą pieprzem
koper zalewamy sosem zapiekamy 25 minut w 200 st