
Makaron w sosie meksykańskim
Składniki:
1/2 kg mięsa mielonego
1 cebula
sól pieprz papryka słodka
1 puszka kukurydzy
1 puszka czerwonej fasoli
3 pomidory
1 łyżka koncentratu pomidorowego
1/2 papryki czerwonej
1/2 papryki zielonej
2 ząbki czosnku
Makaron
30 dkg makaronu
makaron gotujemy w dużej ilości osolonej wody do miękkości
dajemy na sito przelewamy wodą
Wykonanie:
mielone mięso podsmażamy z pokrojoną cebulą
pomidory zalewamy wrzącą wodą
obieramy ze skóry kroimy dodajemy do mięsa
doprawiamy solą pieprzem papryką
podlewamy wodą aby mięso było zakryte dusimy 25 minut
dodajemy odsączoną kukurydzę fasolę pokrojone papryki
koncentrat pomidorowy zmiażdżony czosnek
sos zagotowujemy