Składniki:
1 korpus z kurczaka
1/2 kg żeberek wołowych
Włoszczyzna : marchew pietruszka kawałek seler por 1 ząbek czosnku
sól pieprz maggi
zielona pietruszka
Tarte ciasto
1.5 szklanki mąki
2 jajka
szczypta soli
Wykonanie:
opłukane mięso dajemy do dużego garnka
zalewamy 3 litrami zimnej wody
gotujemy na wolnym ogniu
gotujemy na wolnym ogniu
po dwóch godzinach dodajemy włoszczyznę
gotujemy jeszcze godzinę
doprawiamy solą pieprzem maggi
rosół przecedzamy jarzyny kroimy w kosteczkę
Tarte ciasto
z mąki jajek szczypty soli robimy twarde ciasto
dokładnie wrabiamy ścieramy na tarce o dużych oczkach
ciasto przesypujemy mąką suszymy około 15 minut
gotujemy 3 minuty osobno lub bezpośrednio w rosole
doprawiamy solą pieprzem maggi
rosół przecedzamy jarzyny kroimy w kosteczkę
Tarte ciasto
z mąki jajek szczypty soli robimy twarde ciasto
dokładnie wrabiamy ścieramy na tarce o dużych oczkach
ciasto przesypujemy mąką suszymy około 15 minut
gotujemy 3 minuty osobno lub bezpośrednio w rosole