Pieczarki w panierce
Składniki:
1/2 kg średniej wielkości pieczarek
2 jajka
4 łyżki mąki pszennej
sól pieprz majeranek
3 łyżki masła
bułka tarta
tłuszcz do smażenia
Wykonanie:
pieczarki gotujemy 3 minuty w osolonej wodzie odcedzamy
oprószamy solą pieprzem majerankiem
obtaczamy w mące jajku bułce tartej
smażymy na złoty kolor wyjmujemy na ręcznik papierowy
na każdy kapelusz dajemy kawałeczek masła
Składniki:
1/2 kg średniej wielkości pieczarek
2 jajka
4 łyżki mąki pszennej
sól pieprz majeranek
3 łyżki masła
bułka tarta
tłuszcz do smażenia
Wykonanie:
pieczarki gotujemy 3 minuty w osolonej wodzie odcedzamy
oprószamy solą pieprzem majerankiem
obtaczamy w mące jajku bułce tartej
smażymy na złoty kolor wyjmujemy na ręcznik papierowy
na każdy kapelusz dajemy kawałeczek masła