
Gulasz z łopatki z ryżem
Składniki:
1 kg łopatki
sól pieprz słodka papryka
2 cebule
2 ziele angielskie liść laurowy
3 ząbki czosnku
4 łyżki mąki
2 łyżki tłuszczu
20 dkg ryżu
(przepis na ryż na sypko tutaj
Wykonanie:
umyte mięso kroimy w kostkę oprószamy mąką
podsmażamy z cebulą i czosnkiem
doprawiamy solą pieprzem ziele angielskie liść laurowy
mięso podlewamy wodą aby mięso było zakryte
doprawiamy solą pieprzem ziele angielskie liść laurowy
mięso podlewamy wodą aby mięso było zakryte
dusimy koło godziny pod przykryciem
[1/3 szklanki wody mieszamy z 1 łyżką mąki]
gulasz zagęszczamy zagotowujemy podajemy z ryżem
gulasz zagęszczamy zagotowujemy podajemy z ryżem