Składniki:
1 kostka masła
1 szklanka śmietany kwaśnej
3 szklanki mąki pszennej
2 łyżki kakao
3 łyżki cukru pudru
Ser
1.2 kg sera białego
6 jajek
1/2 kostki masła
1 budyń waniliowy
1.5 szklanki cukru
1 cukier waniliowy
Wykonanie:
Masło z mąką siekamy nożem, dodajemy kakao, cukier i śmietanę.
Wyrabiamy ciasto, dzielimy na 2 części
dajemy do lodówki na 2 godziny.
Ser
Mielony ser ucieramy z 1/2 cukru, dodajemy żółtka, budyń i stopione masło.
Masę mieszamy.
Białka ubijamy z pozostałym cukrem na sztywno, dodajemy do masy serowej.
Formę 35 x 30 wykładamy papierem do pieczenia .
Ścieramy ciasto a na nie wykładamy masę serową.
Na wierzch ścieramy pozostałe ciasto.
Sernik pieczemy w 170 godzinę.
Ser
Mielony ser ucieramy z 1/2 cukru, dodajemy żółtka, budyń i stopione masło.
Masę mieszamy.
Białka ubijamy z pozostałym cukrem na sztywno, dodajemy do masy serowej.
Formę 35 x 30 wykładamy papierem do pieczenia .
Ścieramy ciasto a na nie wykładamy masę serową.
Na wierzch ścieramy pozostałe ciasto.
Sernik pieczemy w 170 godzinę.
Wystudzone posypujemy cukrem pudrem.