Składniki:
1.5 szklanki mąki pszennej
1 żółtko
2 łyżki cukru pudru
1 łyżka śmietany kwaśnej
1/2 kostki margaryny
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
Budyń
3 budynie
1 litr mleka
3/4 szklanki cukru
Ser
80 dkg sera białego mielonego
5 jajek
1 budyń
2 łyżki masła
3/4 szklanki cukru
1 cukier waniliowy
starta czekolada
Wykonanie:
mąkę z margaryną siekamy nożem dodajemy żółtko cukier śmietanę proszek
ciasto wyrabiamy schładzamy 1/2 godziny w lodówce
Ser
jajka ucieramy z obiema cukrami dodajemy ser budyń stopione masło
masę serową dokładnie mieszamy
Budyń
gotujemy budynie na 1 l mleka
kruche ciasto dajemy na blachę 30 x 25 cm wyłożoną papierem do pieczenia
na ciasto wykładamy masę serową a na nią ciepły budyń
pieczemy około 60 minut w temperaturze 170 stopni
wierzch upieczonego sernika posypujemy startą czekoladą