Składniki:
1 kg ziemniaków ugotowanych
1 jajko
4 łyżki mąki ziemniaczanej
sól pieprz
1 ząbek czosnku
bułka tarta
olej
Farsz
4 ugotowane jajka
2 łyżki majonezu
sól pieprz
szczypiorek
Wykonanie:
Farsz
jajka kroimy w kosteczkę
dodajemy szczypiorek majonez sól pieprz
farsz mieszamy
Masa
ziemniaki przepuszczamy przez praskę dodajemy jajko mąkę
doprawiamy solą pieprzem zmiażdżonym czosnkiem
masę ziemniaczaną dokładnie wyrabiamy formujemy krokiety
do środka dajemy farsz jajeczny zlepiamy
obtaczamy w bułce tartej smażymy na złoty kolor
Masa
ziemniaki przepuszczamy przez praskę dodajemy jajko mąkę
doprawiamy solą pieprzem zmiażdżonym czosnkiem
masę ziemniaczaną dokładnie wyrabiamy formujemy krokiety
do środka dajemy farsz jajeczny zlepiamy
obtaczamy w bułce tartej smażymy na złoty kolor