Nalewka z zielonych orzechów
Składniki:
12-15 zielonych orzechów włoskich
1 szklanka cukru
1/2 litra spirytusu
1/2 szklanki wody
1/2 szklanki wody
Wykonanie:
opłukane zielone orzechy kroimy na kawałki
dajemy do słoików zalewamy spirytusem
zostawiamy na 5 tygodni w ciemnym miejscu
zawartość codzienne potrząsamy
po tym czasie nalewkę przecedzamy
dolewamy ostudzoną wodę z cukrem mieszamy
nalewkę przelewamy do sterylnych butelek zakręcamy
Nalewkę stosujemy 1-3 łyżki po obiedzie pomaga przy bólach żołądka tarczycy
[Orzechy zrywamy w czerwcu ]
dolewamy ostudzoną wodę z cukrem mieszamy
nalewkę przelewamy do sterylnych butelek zakręcamy
Nalewkę stosujemy 1-3 łyżki po obiedzie pomaga przy bólach żołądka tarczycy
[Orzechy zrywamy w czerwcu ]