Składniki:
1/2 litra śmietany 30%
2 galaretki cytrynowe
1 galaretka agrestowa
1 galaretka truskawkowa
1/2 szklanki cukru pudru
40 szt herbatników
Polewa
1 czekolada
2 łyżki śmietanki
składniki polewy podgrzewamy
Wykonanie:
1 galaretkę truskawkową zalewamy 1.5 szklanki wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia studzimy kroimy
1 galaretkę agrestową rozpuszczamy w 1,5 szklance wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia studzimy kroimy
2 galaretki cytrynowe rozpuszczamy w 1 szklance wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia studzimy
śmietanę ubijamy z cukrem dodajemy tężejącą galaretkę cytrynową
masę mieszamy z pozostałymi galaretkami
formę wykładamy folią spożywczą
układamy herbatniki dajemy piankę a na nią herbatniki
wierzch polewamy rozpuszczoną czekoladą
ciasto dajemy do lodówki na parę godzin