Składniki:
1/2 kg schabu
sól pieprz tymianek
2 ząbki czosnku
2 łyżki tłuszczu
Sos
4 łyżki majonezu
2 łyżki kwaśnej śmietany
4 ogórki konserwowe
kilka pieczarek z zalewy
2 łyżki kaparów
1 łyżka musztardy
sól pieprz cukier
Wykonanie:
opłukane mięso osuszamy nacieramy
solą pieprzem zmiażdżonym czosnkiem tymiankiem
obsmażamy na tłuszczu z każdej strony
obsmażamy na tłuszczu z każdej strony
dajemy do rondla pieczemy 1/2 godziny w 200 st
Sos
pieczarki ogórki kroimy drobno
Sos
pieczarki ogórki kroimy drobno
dodajemy majonez śmietanę musztardę kapary
doprawiamy solą pieprzem
doprawiamy solą pieprzem
sos mieszamy podajemy z schabem