Składniki:
5 jajek
5 łyżek mąki
2 łyżki kakao
5 łyżek cukru
1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
Krem
1 litr śmietany 30 %
1/2 szklanki cukru pudru
6 łyżeczek żelatyny
4 łyżki kremu orzechowego
1/2 startej czekolady
1 duży słoik dżemu
herbatniki
Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę
dodajemy kakao mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia
ciasto delikatnie mieszamy
ciasto delikatnie mieszamy
dajemy do formy 25 x 30 wyłożonej papierem
pieczemy w 180 st około 35 minut
Krem
żelatynę zalewamy 1/2 szklanki wrzącej wody
pieczemy w 180 st około 35 minut
Krem
żelatynę zalewamy 1/2 szklanki wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
dodajemy żelatynę mieszamy dzielimy masę na 2 części
do jednej większej części dodajemy krem orzechowy mieszamy
na biszkopt wykładamy krem
na biszkopt wykładamy krem
układamy ciasteczka przełożone dżemem a na nie krem
na wierzch dajemy bitą śmietanę posypujemy startą czekoladą