Składniki:
4 jajka
4 łyżki mąki pszennej
1 łyżka mąki ziemniaczanej
4 łyżki cukru
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Krem kokosowy
3/4 litra śmietany 30 %
1/2 szklanki cukru pudru
5 łyżeczek żelatyny
1/4 szklanki likieru malibu
1 szklanka kokosu
Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę
dodajemy obie mąki przesianą z proszkiem
ciasto delikatnie mieszamy dajemy do formy 25 x 30
wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy w 180 st około 25 minut
Krem kokosowy
żelatynę zalewamy 1/2 szklanki wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
dodajemy płynną żelatynę kokos likier masę mieszamy
na biszkopt wykładamy krem
wierzch posypujemy kokosem