
Składniki:
2 jajka
6 żółtek
6 łyżek cukru
4 łyżki mąki
1 łyżka kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka octu
1/3 szklanki oleju
Ciasto 2
1 szklanka białek
1 szklanka cukru
1 szklanka kokosu
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka octu
Krem
1.5 szklanki mleka
1 budyń
1 kostka masła
3/4 szklanki cukru
1/2 opakowania biszkoptów
Poncz
1 szklanka mocnej kawy
2 łyżeczki cukru
Wykonanie:
Ciasto 1
jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę
dodajemy przesianą mąkę z proszkiem dolewamy olej
ciasto mieszamy dzielimy na dwie części
do jednej części dodajemy kakao ciasto mieszamy
Ciasto 2
białka ubijamy z cukrem na sztywno
Ciasto 2
białka ubijamy z cukrem na sztywno
dodajemy porcjami przesianą mąkę z proszkiem kokos
dolewamy ocet ciasto mieszamy
blaszkę 25 x 20 cm wykładamy papierem do pieczenia
ciasto do formy kładziemy łyżką na przemian jasne kakaowe kokosowe
blaszkę 25 x 20 cm wykładamy papierem do pieczenia
ciasto do formy kładziemy łyżką na przemian jasne kakaowe kokosowe
pieczemy w 170 st około 40 minut
Krem
budyń mieszamy w 1/2 szklane mleka pozostałe mleko gotujemy
Krem
budyń mieszamy w 1/2 szklane mleka pozostałe mleko gotujemy
dolewamy budyń mieszamy gotujemy 3 minuty
masło ucieramy z cukrem do białości
dodajemy po łyżce zimnego budyniu
ucieramy na puszysty krem
ciasto kroimy na pół smarujemy kremem
ciasto kroimy na pół smarujemy kremem
układamy biszkopty nasączone kawą
dajemy krem przykrywamy ciastem