Składniki:
4 jajka
4 łyżki mąki pszennej
1 łyżka mąki ziemniaczanej
4 łyżki cukru
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Ciasto makowe
5 białek
1 /2 szklanki maku
1/2 szklanki cukru
1/2 szklanki kokosu
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Masa
2 galaretki truskawkowe
4 łyżki cukru pudru
1/2 litra śmietany 30 %
ciasteczka
Wykonanie:
jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę
dodajemy obie mąki przesiane z proszkiem
ciasto mieszamy dajemy do formy 25 x 30 cm
ciasto mieszamy dajemy do formy 25 x 30 cm
wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy 25 minut w 180 st
Ciasto makowe
białka z cukrem ubijamy na sztywno
pieczemy 25 minut w 180 st
Ciasto makowe
białka z cukrem ubijamy na sztywno
dodajemy mąkę mak kokos proszek
ciasto delikatnie mieszamy
ciasto delikatnie mieszamy
wykładamy do formy 30 x 25 wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy w 180 st około 25 minut
Masa
2 galaretki zalewamy 1 szklanką wrzącej wody
pieczemy w 180 st około 25 minut
Masa
2 galaretki zalewamy 1 szklanką wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia studzimy
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
dodajemy tężejącą galaretkę masę mieszamy
na jasny biszkopt dajemy 1/2 masy
na jasny biszkopt dajemy 1/2 masy
przykrywamy ciastem makowym smarujemy masą
układamy ciasteczka wierzch posypujemy cukrem pudrem
układamy ciasteczka wierzch posypujemy cukrem pudrem