Składniki:
4 jajka
3 łyżki mąki
1/2 szklanki mielonych orzechów
4 łyżki cukru
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Masa:
20 dkg masła
6 łyżek kremu orzechowego
2 łyżki cukru pudru
składniki kremu dokładnie ucieramy
Truskawki
1 litr musu truskawkowego
3/4 szklanki cukru
1/2 cytryny
9 łyżeczek żelatyny
Wykonanie:
jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę
dodajemy orzechy mąkę przesianą z proszkiem
ciasto mieszamy dajemy na blachę 25 x 20 cm
ciasto mieszamy dajemy na blachę 25 x 20 cm
wyłożoną papierem do pieczenia
pieczemy w 180 st 25 minut
Truskawki
żelatynę zalewamy 1/2 szklanki wrzącej wody
pieczemy w 180 st 25 minut
Truskawki
żelatynę zalewamy 1/2 szklanki wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
truskawki rozmrażamy miksujemy
truskawki rozmrażamy miksujemy
dodajemy cukier sok z cytryny płynną żelatynę
masę dokładnie mieszamy
biszkopt smarujemy kremem
biszkopt smarujemy kremem
wykładamy masę truskawkową
ciasto dajemy do lodówki na kilka godzin