
Składniki:
1 szklanka mąki
1/2 kostki masła
2 łyżki cukru pudru
1 łyżka kakao
2 łyżki zimnej wody
Ser
30 dkg sera białego
1/2 litra śmietany 30 %
1 szklanka cukru
1 cukier waniliowy
2 galaretki cytrynowe
6 łyżeczek żelatyny
1 puszka ananasa
Wykonanie:
mąkę mieszamy z masłem cukrem kakao
dolewamy zimną wodę wyrabiamy
ciasto dajemy do lodówki na godzinę
ciasto dajemy do lodówki na godzinę
tortownicę wykładamy papierem do pieczenia
ciasto pieczemy w 180 st 20 minut
Ser
mielony ser ucieramy z cukrem na puszystą masę
żelatynę zalewamy 1/2 szklanki wrzącego mleka
ciasto pieczemy w 180 st 20 minut
Ser
mielony ser ucieramy z cukrem na puszystą masę
żelatynę zalewamy 1/2 szklanki wrzącego mleka
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
łączymy z serem płynną żelatyną masę mieszamy
na ciasto wykładamy masę serową a na niej układamy krążki ananasa
galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia zalewamy tężejącą galaretką
sernik dajemy do lodówki na parę godzin
na ciasto wykładamy masę serową a na niej układamy krążki ananasa
galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia zalewamy tężejącą galaretką
sernik dajemy do lodówki na parę godzin