2 szklanki mąki pszennej
1/2 mąki ziemniaczanej
1 szklanka cukru
1/2 mąki ziemniaczanej
1 szklanka cukru
1/2 szklanki oleju
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Ser
1 kg mielonego sera białego
1 szklanka cukru
5 jajek
1 cukier waniliowy
1 budyń waniliowy
1/2 szklanki mleka
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 czekolada starta
1 czekolada starta
Wykonanie:
jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę
jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę
dajemy przesiane obie mąki z proszkiem dolewamy olej
ciasto mieszamy dajemy na blaszkę 25 x 30 cm
wyłożoną papierem do pieczenia
wyłożoną papierem do pieczenia
pieczemy około 50 minut w 170 st
Ser
Ser
jajka ubijamy z obiema cukrami na puszystą
masę przekładamy do garnka
dodajemy ser rozmieszany w mleku budyń i mąkę
dodajemy ser rozmieszany w mleku budyń i mąkę
masę gotujemy na mały ogniu cały czas mieszamy aż masa będzie gęsta
ciasto kroimy na pół wykładamy ciepłą masę serową
wierzch ciasta smarujemy masą posypujemy startą czekoladą
wierzch ciasta smarujemy masą posypujemy startą czekoladą