Kruche babeczki z mięsem
Składniki:
20 dkg mąki
10 dkg masła
2 żółtka
2 łyżki zimnej wody
szczypta soli
Farsz
20 dkg mięsa gotowanego
np: z rosołu
10 dkg pieczarek
2 łyżki koncentratu pomidorowego
5 dkg sera żółtego
1 cebula
sól pieprz oregano tymianek
słodka papryka
1 łyżka masła
Wykonanie:
do przesianej mąki dodajemy sól masło żółtka
Składniki:
20 dkg mąki
10 dkg masła
2 żółtka
2 łyżki zimnej wody
szczypta soli
Farsz
20 dkg mięsa gotowanego
np: z rosołu
10 dkg pieczarek
2 łyżki koncentratu pomidorowego
5 dkg sera żółtego
1 cebula
sól pieprz oregano tymianek
słodka papryka
1 łyżka masła
Wykonanie:
do przesianej mąki dodajemy sól masło żółtka
siekamy nożem wyrabiamy
ciasto do lodówki na 30 minut ciasto wałkujemy na 1/2 cm
dajemy do foremek
ciasto do lodówki na 30 minut ciasto wałkujemy na 1/2 cm
dajemy do foremek
pieczemy w 190 st około 20 minut
Farsz
do mięsa dajemy podsmażone pieczarki
Farsz
do mięsa dajemy podsmażone pieczarki
sól pieprz oregano koncentrat pomidorowy starty ser
masę miksujemy przekładamy do worka cukierniczego
masę miksujemy przekładamy do worka cukierniczego
babeczki napełniamy farszem