i pieczarkami
Składniki:
1/2 kg mąki pszennej
1 kostka margaryny
1 jajko
5 dkg drożdży
sól pieprz
3 łyżki kwaśnej śmietany
3 łyżki mleka
2 żółtka do smarowania
Farsz:
1/2 kg pieczarek
1 cebula
sól pieprz
Wykonanie:
drożdże letnie mleko szczyptę cukru mieszamy
rozczyn zostawiamy na 10 minut
do mąki margarynę ścieramy na tarce o dużych oczkach
dodajemy śmietanę rozczyn jajko sól
wyrabiamy ciasto zostawiamy do podwojenia objętości
Farsz:
pieczarki cebule kroimy podsmażamy dodajemy kapustę
doprawiamy solą pieprzem
podlewamy niewielka ilością wody dusimy 30 minut pod przykryciem
farsz miksujemy
z ciasta wałkujemy prostokąty nakładamy farsz składamy
paszteciki kroimy z ukosa 3 cm kawałki
wierzch smarujemy żółtkiem pieczemy około 20 minut w 170 st
paszteciki podajemy z barszczem czerwonym Przepis tutaj
do mąki margarynę ścieramy na tarce o dużych oczkach
dodajemy śmietanę rozczyn jajko sól
wyrabiamy ciasto zostawiamy do podwojenia objętości
Farsz:
pieczarki cebule kroimy podsmażamy dodajemy kapustę
doprawiamy solą pieprzem
podlewamy niewielka ilością wody dusimy 30 minut pod przykryciem
farsz miksujemy
z ciasta wałkujemy prostokąty nakładamy farsz składamy
paszteciki kroimy z ukosa 3 cm kawałki
wierzch smarujemy żółtkiem pieczemy około 20 minut w 170 st
paszteciki podajemy z barszczem czerwonym Przepis tutaj