Barszcz czerwony z krokietami
Barszcz czerwony czysty
przepis tutaj
Krokiety
Składniki:
3 szklanki mąki
3 jajka
1.5 szklanki wody
1.5 szklanki mleka
4 łyżki oleju
szczypta soli
tłuszcz do smażenia
Farsz:
80 dkg pieczarek
1 cebula
2 łyżki masła
10 dkg sera żółtego
sól pieprz majeranek
2 ząbki czosnku
Panierka
1 szklankę ciasta naleśnikowego zostawiamy do obtaczania krokietów
bułka tara
Wykonanie:
mąkę mleko sól wodę jajka olej
Barszcz czerwony czysty
przepis tutaj
Krokiety
Składniki:
3 szklanki mąki
3 jajka
1.5 szklanki wody
1.5 szklanki mleka
4 łyżki oleju
szczypta soli
tłuszcz do smażenia
Farsz:
80 dkg pieczarek
1 cebula
2 łyżki masła
10 dkg sera żółtego
sól pieprz majeranek
2 ząbki czosnku
Panierka
1 szklankę ciasta naleśnikowego zostawiamy do obtaczania krokietów
bułka tara
Wykonanie:
mąkę mleko sól wodę jajka olej
ciasto łączymy robotem zostawiamy na 30 minut
po tym czasie naleśniki smażymy
Farsz:
cebule i pieczarki kroimy podsmażamy na maśle mielimy
doprawiamy solą pieprzem zmiażdżonym czosnkiem
po tym czasie naleśniki smażymy
Farsz:
cebule i pieczarki kroimy podsmażamy na maśle mielimy
doprawiamy solą pieprzem zmiażdżonym czosnkiem
dodajemy starty ser farsz mieszamy
na naleśniki nakładamy farsz zwijamy
na naleśniki nakładamy farsz zwijamy
zanurzamy w cieście naleśnikowym obtaczamy w bułce tartej
krokiety smażymy na złoty kolor z obu stron podajemy z barszczem
krokiety smażymy na złoty kolor z obu stron podajemy z barszczem