Zupa gulaszowa
Składniki:
40 dkg mięsa wołowego gulaszowego
3 łyżki mąki
1 marchewka
1 pietruszka
kawałek selera
2 cebule
3 ząbki czosnku
2 pomidory
3 ziemniaki
1 czerwona papryka
2 łyżki koncentratu pomidorowego
sól pieprz słodka papryka
Wykonanie:
umyte mięso kroimy w kostkę oprószamy mąką
obsmażamy z pokrojoną cebulą i czosnkiem
podlewamy 2 litrami wody
doprawiamy pieprzem papryką
doprawiamy pieprzem papryką
dusimy około 2 godzin pod przykryciem
do miękkiego mięsa dodajemy pokrojone warzywa dusimy 30 minut
na koniec solimy dajemy koncentrat pomidorowy
do miękkiego mięsa dodajemy pokrojone warzywa dusimy 30 minut
na koniec solimy dajemy koncentrat pomidorowy
zupę zagotowujemy