Ciasto z ananasem i galaretką
Składniki:
4 duże jajka
4 łyżki mąki
2 łyżki kakao
4 łyżki cukru
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Krem
1/2 litra śmietany 30 %
2 serki mascarpone
1 biała czekolada
3 łyżki cukru pudru
1 puszka ananasa
2 galaretki
Wykonanie:
jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę
Składniki:
4 duże jajka
4 łyżki mąki
2 łyżki kakao
4 łyżki cukru
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Krem
1/2 litra śmietany 30 %
2 serki mascarpone
1 biała czekolada
3 łyżki cukru pudru
1 puszka ananasa
2 galaretki
Wykonanie:
jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę
dodajemy przesiane obie mąki z kakao proszkiem
ciasto mieszamy przekładamy do formy 25 x 30 cm
ciasto mieszamy przekładamy do formy 25 x 30 cm
wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy około 25 minut w 170 st
Galaretka
galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach wrzącej wody
pieczemy około 25 minut w 170 st
Galaretka
galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia studzimy
Krem
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
Krem
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
dolewamy płynną czekoladę dodajemy serek masę mieszamy
na biszkopt wykładamy masę
na biszkopt wykładamy masę
układamy krążki ananasa zalewamy tężejącą galaretką
ciasto dajemy do lodówki na kilka godzin