
Składniki:
20 dkg herbatników
4 łyżki masła
1/2 szklanki orzechów krojonych
4 łyżki miodu
Krem kokosowy
3/4 litra śmietany kremówki
2 cukry waniliowe
3/4 szklanki cukru pudru
1/2 szklanki kokosu
5 łyżeczek żelatyny
Galaretka
1/2 litra mleka
3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
4 łyżki cukru
5 łyżeczek żelatyny
Wykonanie:
Spód
pokruszone herbatniki łączymy z masłem orzechami miodem
formę 25 x 30 wykładamy folią spożywczą
dajemy masę dobrze uciskamy wkładamy do lodówki na 30 minut
Galaretka
gotujemy mleko dodajemy kawę żelatynę cukier
galaretkę mieszamy studzimy
Masa
żelatynę zalewamy 1/2 szklanki wrzącego mleka
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
śmietanę ubijamy z obiema cukrami na sztywno
dodajemy kokos płynną żelatynę mieszamy
masę dajemy na spód a na nią wykładamy tężejącą galaretkę