Składniki:
3 szklanki mąki
1 szklanka cukru
3 łyżki kakao
2 szklanki wody
1/2 szklanki oleju
1 łyżeczka sody
1 łyżka octu
Polewa
1/2 białej czekolady
1 łyżka śmietanki
składniki polewy podgrzewamy
Wykonanie:
przesianą mąkę z sodą kakao mieszamy z cukrem
dolewamy olej ocet wodę składniki dokładnie mieszamy
ciasto dajemy do formy 27 x 17 cm wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy w 170 st 45 minut
2 szklanki wody
1/2 szklanki oleju
1 łyżeczka sody
1 łyżka octu
Polewa
1/2 białej czekolady
1 łyżka śmietanki
składniki polewy podgrzewamy
Wykonanie:
przesianą mąkę z sodą kakao mieszamy z cukrem
dolewamy olej ocet wodę składniki dokładnie mieszamy
ciasto dajemy do formy 27 x 17 cm wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy w 170 st 45 minut
wierzch polewamy rozpuszczoną czekoladą