Składniki:
4 jajka
4 łyżki mąki pszennej
5 łyżek cukru
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1/2 łyżeczki do pieczenia
Ser
25 dkg sera kremowego
3/4 litra śmietany 30 %
1 szklanka cukru pudru
1 cukier waniliowy
6 łyżeczek żelatyny
Maliny
3 galaretki malinowe
2 szklanki musu z malin
1/2 szklanki cukru
galaretki rozpuszczamy w 2 szklankach wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia studzimy
dodajemy maliny masę mieszamy
Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę
dodajemy przesiane obie mąki z proszkiem do pieczenia
ciasto mieszamy wykładamy na blaszkę 25 x 25 cm wyłożoną papierem
pieczemy w 170 st około 25 minut
Ser
żelatynę zalewamy 1/2 szklanki wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
śmietanę ubijamy z obiema cukrami na sztywno
dodajemy zmielony ser żelatynę masę mieszamy
na biszkopt wykładamy ser a na niego dajemy mus malinowy
ciasto dajemy na kilka godzin do lodówki
śmietanę ubijamy z obiema cukrami na sztywno
dodajemy zmielony ser żelatynę masę mieszamy
na biszkopt wykładamy ser a na niego dajemy mus malinowy
ciasto dajemy na kilka godzin do lodówki