Pieczarki w zalewie pomidorowej
Składniki:
1/2 kg małych pieczarek
3 jajka
sól pieprz
1/2 szklanki bułki tartej
1/2 szklanki mąki pszennej
tłuszcz do smażenia
Zalewa
2 szklanki wody
4 łyżki koncentratu pomidorowego
sól pieprz
1 łyżka cukru
1/2 szklanki octu
2 liście laurowe
3 ziele angielskie
Wykonanie:
obrane pieczarki oprószamy solą pieprzem
obtaczamy w mące zanurzamy jajku bułce tartej
smażymy z obu stron
Zalewa
gotujemy wodę dodajemy sól pieprz cukier ocet
liście laurowe ziele angielskie koncentrat pomidorowy
pieczarki przekładamy do słoika zalewamy zalewą
dajemy do lodówki na 12 godzin
Składniki:
1/2 kg małych pieczarek
3 jajka
sól pieprz
1/2 szklanki bułki tartej
1/2 szklanki mąki pszennej
tłuszcz do smażenia
Zalewa
2 szklanki wody
4 łyżki koncentratu pomidorowego
sól pieprz
1 łyżka cukru
1/2 szklanki octu
2 liście laurowe
3 ziele angielskie
Wykonanie:
obrane pieczarki oprószamy solą pieprzem
obtaczamy w mące zanurzamy jajku bułce tartej
smażymy z obu stron
Zalewa
gotujemy wodę dodajemy sól pieprz cukier ocet
liście laurowe ziele angielskie koncentrat pomidorowy
pieczarki przekładamy do słoika zalewamy zalewą
dajemy do lodówki na 12 godzin