Mielona pieczeń z wątróbką
Składniki:
1/2 kg mięsa mielonego z łopatki
1 mała bułeczka
1 jajko
5 dkg słoniny
10 dkg wątróbki z drobiu
sól pieprz majeranek
garść zielonej pietruszki
Wykonanie:
słoninę wątróbkę kroimy w drobną kosteczkę
dodajemy mięso
jajko odciśniętą bułeczkę posiekaną pietruszkę
doprawiamy solą pieprzem majerankiem
masę mięsną bardzo dokładnie mieszamy
przekładamy do formy keksowej pieczemy 50 minut w 190 st
Składniki:
1/2 kg mięsa mielonego z łopatki
1 mała bułeczka
1 jajko
5 dkg słoniny
10 dkg wątróbki z drobiu
sól pieprz majeranek
garść zielonej pietruszki
Wykonanie:
słoninę wątróbkę kroimy w drobną kosteczkę
dodajemy mięso
jajko odciśniętą bułeczkę posiekaną pietruszkę
doprawiamy solą pieprzem majerankiem
masę mięsną bardzo dokładnie mieszamy
przekładamy do formy keksowej pieczemy 50 minut w 190 st