Pierogi "Chinkali"
Składniki:
2 szklanki mąki pszennej
1 jajko
1/2 szklanki ciepłej wody
sól
Wykonanie:
przesianą mąkę łączymy z jajkiem wodą zarabiamy ciasto zostawiamy pod przykryciem 30 minut
Farsz:
20 dkg mięsa wołowego
20 dkg mięsa wieprzowego
1 cebula
2 ząbki czosnku
sól pieprz
1/2 szklanki wywaru
mięsa mielone łączmy z startą cebulą czosnkiem
doprawiamy solą pieprzem
Składniki:
2 szklanki mąki pszennej
1 jajko
1/2 szklanki ciepłej wody
sól
Wykonanie:
przesianą mąkę łączymy z jajkiem wodą zarabiamy ciasto zostawiamy pod przykryciem 30 minut
Farsz:
20 dkg mięsa wołowego
20 dkg mięsa wieprzowego
1 cebula
2 ząbki czosnku
sól pieprz
1/2 szklanki wywaru
mięsa mielone łączmy z startą cebulą czosnkiem
doprawiamy solą pieprzem
dolewamy wywar farsz dokładnie mieszamy
Wykonanie:
ciasto cienko wałkujemy wycinamy krążki dajemy farsz zlepiamy
Wykonanie:
ciasto cienko wałkujemy wycinamy krążki dajemy farsz zlepiamy
gotujemy 15 minut w osolonej wodzie "
podajemy z bulionem przepis tutaj