Danie jednogarnkowe Kociołek z indyka
Składniki:
40 dkg mięsa z podudzi indyka
1 papryka czerwona
1 średnia cukinia
1 cebula
2 ząbki czosnku
2 łyżki tłuszczu
sól pieprz oregano
1/2 szklanki ryżu
Wykonanie:
mięso kroimy w kostkę podsmażamy z cebulą i czosnkiem
podlewamy 4 szklankami wody dusimy około godziny
doprawiamy solą pieprzem oregano
do mięsa dodajemy pokrojoną cukinię paprykę opłukany ryż
danie gotujemy 30 minut na wolnym ogniu pod przykryciem
Składniki:
40 dkg mięsa z podudzi indyka
1 papryka czerwona
1 średnia cukinia
1 cebula
2 ząbki czosnku
2 łyżki tłuszczu
sól pieprz oregano
1/2 szklanki ryżu
Wykonanie:
mięso kroimy w kostkę podsmażamy z cebulą i czosnkiem
podlewamy 4 szklankami wody dusimy około godziny
doprawiamy solą pieprzem oregano
do mięsa dodajemy pokrojoną cukinię paprykę opłukany ryż
danie gotujemy 30 minut na wolnym ogniu pod przykryciem