Danie z kaszy i warzyw
Składniki:
5 pieczarek
1 mała marchewka
2 ogórki kiszone
1 cebula
1/2 papryki czerwonej
Kasza
1/2 szklanki kaszy gryczanej
1 szklanka wody
1 łyżka masła
sól
Wykonanie:
1 szklanka wody
1 łyżka masła
sól
Wykonanie:
obrane pieczarki kroimy w plasterki podsmażamy na maśle
dajemy pokrojoną w piórka cebulą i pokrojoną w słupki marchewką
smażymy odparowujemy nadmiar płynu około 10 minut
na koniec dodajemy pokrojoną w paseczki paprykę ogórki
całość mieszamy z kaszą zagrzewamy
Kasza
opłukaną kaszę dajemy do garnka zalewamy 1 szklanką wrzącej wody
dodajemy sól masło gotujemy około 7 minut aż kasza wchłonie wodę
kaszę zostawiamy na 1/2 godziny pod przykryciem w ciepłym miejscu
dodajemy sól masło gotujemy około 7 minut aż kasza wchłonie wodę
kaszę zostawiamy na 1/2 godziny pod przykryciem w ciepłym miejscu