Składniki:
15 dkg ciasteczek
3 łyżki masła
2 łyżki kakao
3 łyżki mleka
ciasteczka rozdrabniamy dodajemy mleko kakao stopione masło dokładnie mieszamy
Masa
400 ml śmietanki 30 %
3 łyżki cukru pudru
5 łyżek esencjonalnej kawy
3 łyżeczki żelatyny
Wykonanie:
żelatynę zalewamy 1/3 szklanki wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
dolewamy płynną żelatynę kawę masę mieszamy
tortownicę 18 cm wykładamy masą ciasteczkową
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
dolewamy płynną żelatynę kawę masę mieszamy
tortownicę 18 cm wykładamy masą ciasteczkową
zostawiamy kilka łyżek na wierzch
formę wkładamy do lodówki na 30 minut
na ciasteczka dajemy masę kawową wierzch posypujemy pozostawioną masą
deser dajemy na 2 godziny do lodówki