Składniki:
3 szklanki mąki pszennej
3 jajka
1 szklanka cukru
3 łyżki miodu
1 łyżka kakao
1/2 szklanki oleju
1 łyżka kakao
1/2 szklanki oleju
1 szklanka kefiru
1.5 łyżeczki sody
1 łyżka przyprawy do piernika
szczypta soli
1.5 łyżeczki sody
1 łyżka przyprawy do piernika
szczypta soli
garść bakali
Polewa
1/2 białej czekolady
1 łyżka śmietanki
składniki polewy podgrzewamy
Wykonanie:
jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę
dodajemy mąkę sodę przyprawę kakao miód dolewamy kefir olej
Polewa
1/2 białej czekolady
1 łyżka śmietanki
składniki polewy podgrzewamy
Wykonanie:
jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę
dodajemy mąkę sodę przyprawę kakao miód dolewamy kefir olej
ciasto mieszamy przekładamy do formy 11 x 30 cm
pieczemy godzinę w 170 st
wierzch piernika polewamy polewą