Krem sułtański
Składniki:
1/2 litra śmietany 30%
3 łyżki cukru pudru
1 łyżka kakao
garść rodzynek
1/3 szklanki rumu
kilka bezików
Wykonanie:
opłukane rodzynki zalewamy rumem dajemy do lodówki na noc
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno dzielimy na dwie części
do mniejszej części śmietany dajemy kakao mieszamy
deser przygotowujemy w pucharkach układamy warstwowo
dajemy do lodówki na 1/2 godziny
wierzch posypujemy bezikami krótko przed podaniem
1/2 litra śmietany 30%
3 łyżki cukru pudru
1 łyżka kakao
garść rodzynek
1/3 szklanki rumu
kilka bezików
Wykonanie:
opłukane rodzynki zalewamy rumem dajemy do lodówki na noc
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno dzielimy na dwie części
do mniejszej części śmietany dajemy kakao mieszamy
deser przygotowujemy w pucharkach układamy warstwowo
dajemy do lodówki na 1/2 godziny
wierzch posypujemy bezikami krótko przed podaniem